Domicilet opnår sølv i DGNB præcertificering

 

 


9. august 2012

MOE kommende domicil på Buddingevej er ét blandt syv pilotprojekter, som er blevet præcertificeret efter den nye danske standard for bæredygtighed. Domicilet opføres som et lavenergibyggeri og opnår sølv i DGNB præcertificeringen. 

MOE har valgt at tænke miljø og bæredygtighed ind i domicilprojektet fra starten, og bygningen opføres med stor fokus på bæredygtige principper. Når bygningen står færdig, vil den leve op til de danske krav om energiudnyttelse, der forventes at være gældende i det officielle bygningsreglement i 2015. Herudover kan det nævnes, at bygningen er udstyret med et 300 m² solcelleanlæg på taget, og at den kunstige belysning reguleres automatisk afhængigt af dagslyset.

Ud over fokus på bygningens bæredygtighed, har placeringen af byggeriet også haft stor fokus. For at fremme muligheden for offentlig transport blandt medarbejdere og samarbejdspartnere har det været et klart mål at placere byggeriet stationsnært. Målet må siges at være opfyldt, da Buddinge Station bliver domicilets nærmeste nabo.

Kompetencechef for bæredygtighed, Peter Hesselholdt fortæller om arbejdet med certificeringen af domicilbyggeriet:

- Det er en spændende udfordring at gennemføre processen frem mod den endelige certificering. Der er klare mål for bygningens bæredygtighed, og vi har en præcis tjekliste, som vi skal igennem. For at skaffe den nødvendige dokumentation kræver det et tæt samspil mellem alle parter i byggeprojektet. Fra arkitekt, bygherre, rådgiver og entreprenør.

Byggeriet forventes klar til indflytning sommeren 2013.

 

Tilbage til oversigt


Kontakt