Vandtågeanlæg med mange fordele


20. november 2012

Ny brandsikringsteknologi forhindrer både vandspild og reducerer eventuelle vandskader

Det Farmaceutiske Fakultet på Københavns Universitet får snart en ny laboratoriebygning, Pharma Science Center, hvor MOE står for alle ingeniørydelserne. I projektet er der arbejdet med den sidste nye teknologi inden for sprinkling: vandtågeanlæg i stedet for traditionel sprinkling.

Vandtågeanlæg bruger helt ned til 20 % af vandforbruget i forhold til traditionelle sprinklere. Dyserne forstøver vandet til en ensartet vandtåge af mikroskopiske vanddråber, som ved brandslukning, sprøjtes ud over ilden. Dampen fortrænger luften i området, og kvæler dermed også branden.

Fordelene ved vandtågeanlæg er primært den reducerede vandmængde. For Pharma Science Center betyder overgangen til vandtåge, at den offentlige forsyning af vand er tilstrækkelig til anlægget. På den måde er det ikke nødvendigt med et fordyrende reservoir på egen grund.

Ved en eventuel brand bliver vandskader begrænset betydeligt. Især elektriske komponenter vil sædvanligvis ikke tage skade i samme omfang som ved traditionel sprinkling.

Pharma Science Center samler kemi-, biologi- og teknologiske farmacilaboratorier, og styrker samarbejdet på tværs af institutter og forskningsaktiviteter. De nye fællesfaciliteter rummer desuden moderne dyrestalde med tilhørende procedurerum. Med det nye byggeri, er der tænkt på miljøet med styring af indeklima, anvendelse af solceller og opsætning af vandtåge i stedet for traditionel sprinkling.

Projektet udføres af MOE sammen med arkitektfirmaet C.F. Møller A/S og Schønherr Landskab A/S i en totalrådgivergruppe.

Tilbage til oversigt


Kontakt