Studieboliger til 700 studerende på Nørrebro


26. september 2014

Den omdiskuterede mangel på studieboliger i hovedstaden har inspireret Danica Pension til at opføre et nyt boligkompleks på Nørrebro. MOE er bygherrerådgiver på projektet.

Et nedlagt godsareal på hjørnet af Mimersgade og Borgmestervangen på Nørrebro har hidtil har været ejet af DSB ejendomme, men er nu blevet solgt til Danica Pension. Området der for tiden ligger hen som grusbelagt parkeringsplads, vil inden for de næste par år blive afløst af den nye bebyggelse, der vil give studieboliger til 700 studerende og samtidig komme til at rumme en dagligvarebutik og en café.

Hele bebyggelsen har en fælles base der er sammenhængende i stueplan. Herefter rejser der sig 7 punkthuse med 7- til 12 etager og en 29-etagers skyskraber. Mellem bygningerne anlægges der fælles taghaver oven på basen, hvilket skal styrke det sociale liv for de kommende beboere. Projektet ønsker samtidig at tage højde for studerendes forskellige præferencer, og der vil derfor være en stor variation af boligtyper, der spænder over traditionelle kollegieværelser med fælleskøkken, 1- værelses lejligheder på 40 kvm og 95 kvm store 4-værelses delelejligheder.

 

 Eftertragtet adresse

Med den kommende Cityring metrostation lige ved siden af campus, vil der være særdeles gode kollektive transportmuligheder til Københavns uddannelsesinstitutioner. Boligbebyggelsen støder herudover op til Mimersparken, der indeholder et sportsanlæg med gode udfoldelsesmuligheder. MOE er i øvrigt bygherrerådgiver på en ambitiøs helhedsplan for Mjølnerparken, der også er en af naboerne. En helhedsplan der består i en omfattende og tiltrængt renovering af boligområdet, hvilket vil bidrage til det fremtidige kvarterløft.

Pensionsselskabets projektansvarlige, ejendomschef Christian E. Olsson, forventer stor interesse fra de mange boligsøgende studerende i København.

”København oplever en markant vækst i antallet af studerende. I de sidste 5 år er der kommet 20.000 flere unge i byen, og i de næste 5 år forventes yderligere 20.000. Når vores studieboliger tilmed ligger i hjertet af Nørrebro og med unik udsigt ind over København, bliver der rift om dem. Det er jo lige der, at næsten alle unge drømmer om at bo. Det viser en markedsundersøgelse vi har gennemført, hvor 500 studerende er blevet interviewet om deres behov og prioriteter med hensyn til bolig. Vores bevæggrund for ejendomsinvesteringen til en lille milliard kroner er et stabilt afkast mange år frem til glæde for vores pensionskunders opsparing,” oplyser ejendomschef Christian E. Olsson.

Boligerne forventes at stå indflytningsklare ved studiestart i 2017. Projektet er kommet i stand efter et længere samarbejde om udvikling af arealet mellem Københavns Kommune, Danica Pension, Agenda Property og DSB Ejendomme.

 

Tilbage til oversigt


 
Henning Backe
Projektchef
2540 0218
hba@moe.dk