Røde Kors Frivillighus

MOE er bygherrerådgiver, nu hvor Røde Kors vil bygge et Frivillighus, der skal være et mødested for alle, der vil bidrage til at udvikle Røde Kors’ indsats over for udsatte mennesker.
10. november 2014

Frivillighuset bliver en tilbygning til det eksisterende landskontor på Blegdamsvej på Østerbro i København. Den nye bygning er formet som en trapez, der hæver sig op mod landskontoret i form af en spektakulær tagflade med trapper, terrasser, opholdsmuligheder og grøn beplantning.

Frivillighuset er realiseret med udgangspunkt i en donation fra A.P. Møller Fonden. Huset er tegnet af COBE arkitekter, som har udviklet huset sammen med Røde Kors’ frivillige. Første spadestik tages januar 2015, og det forventes at stå færdigt i begyndelsen af 2016.

I et bymæssigt perspektiv kommer Frivillighuset til at ligge et spændende og dynamisk sted - lige ved den kommende metrostation på Trianglen, Rigshospitalet, Niels Bohr Instituttet og Fælledparken. Rigtig mange mennesker vil i fremtiden bevæge sig forbi Røde Kors Frivillighus. Ambitionen er at få de mennesker, der passerer forbi huset, til at gå på opdagelse i og omkring huset. Frivillighuset er derfor formgivet som et hus, der inviterer folk indenfor.

”Frivillighusets tag bliver dets ansigt mod omverden og et helt særligt sted, hvor trapper, terrasser, træer og grøn beplantning inviterer til ophold og samvær. Et af byens nuværende mellemrum udnyttes og der skabes et mødested og en attraktion på et ellers meget trafikeret sted i København – ikke kun for Røde Kors’ frivillige og medarbejdere, men for Københavnerne i det hele taget,” siger Dan Stubbergaard, Indehaver og Kreativ Direktør hos COBE arkitekter.

 

 

Tilbage til oversigt


 
Henning Backe
Projektchef
2540 0218
hba@moe.dk