MOE skal medvirke til grøn omstilling af Amagerværket

 


24. juni 2015

HOFOR udvider Amagerværket med en ny biomassefyret kraftværksblok, og forsyningsselskabet har netop valgt MOE som ingeniørrådgiver på bygge- og anlægsdelen.

København har sat som mål at være verdens første CO2-neutrale hovedstad i 2025. HOFOR, der leverer fjernvarme til over 500.000 af byens indbyggere, vil derfor omstille energiproduktionen på Amagerværket fra kul til bæredygtig energi. Dette har ført til planerne om en markant ombygning af værket, der indebærer en helt ny kraftværksblok, der skal anvende bæredygtig biomasse og derfor har fået navnet BIO4. Udover selve blokken omfatter BIO4-projektet nye administrations- laboratorie- lager- transports- og værkstedsfaciliteter samt et nyt havneanlæg. Allerede i maj blev Gottlieb Paludan Architects og Møller & Grønborg kåret som vinder af arkitektkonkurrencen, og det er nu afgjort, at det bliver MOE med GEO som underrådgiver, der kommer til at stå for rådgivning og projektering af samtlige bygge og anlægsarbejder. Hos MOE er man af gode grunde yderst tilfredse med den nye opgave:

”HOFORs ambitiøse udvidelse af Amagerværket er endnu et stort og markant projekt for MOE, så vi har god grund til at være stolte. Vi får rig mulighed for både at arbejde tværfagligt med vores mange forskellige kompetencer og samtidig gøre brug af vores specialistviden inden for energiproduktion ” udtaler adm. dir. Christian Listov-Saabye

Energiproduktion som kerneområde
MOE blev oprindeligt grundlagt da civilingeniør A.J. Moe i 1930 fik til opgave at projektere en udvidelse af H.C. Ørstedsværket. Ved opførslen af BIO4 kan virksomheden derfor trække på intet mindre end 85 års erfaring inden for energiområdet. MOE er således også rådgiver på byggeriet af Amager Bakke, hvor BIG Architects har udstyret Københavns nye affaldsforbrændingsanlæg med en skibakke. BIO4, der kommer til at ligge et stenkast fra Amager Bakke, vil ligeledes kombinere energiproduktion med kulturelle oplevelser. Københavnerne får mulighed for at komme helt tæt på værkets maskineri. De besøgende inviteres med på en guidet tur via en spektakulær trappe, hvor man kan kigge direkte ind til den bæredygtige energiproduktion. Trappen leder til sidst op til en beplantet tagterrasse i 40 meters højde, hvorfra man kan nyde udsigten over Københavns skyline.

Byggeriet forventes at stå færdigt i 2020.

Tilbage til oversigt


 
Sten Willer Christensen
Divisionschef 
2540 0029
swc@moe.dk


 
Jacob Toft-Jensen
Forretningschef 
2540 0037
jtj@moe.dk