Project Description

En svømmetur i naturskønne omgivelser

I Norge står Ulstein Arena nu færdig, og i Danmark er vi i gang med at designe to bæredygtige svømmehaller.

På den norske ø Hareidlandet ligger byen Ulsteinvik, der i efteråret 2017 slog dørene op for et nyt samlingssted for kultur og idræt. Den nyopførte Ulstein Arena rummer både en svømmehal, en multisal og et bibliotek. MOE har i særlig grad leveret ekspertise inden for svømmebadsteknik. Et specialistområde, vi også får sat i spil i Danmark, hvor vi er med til at opføre to svømmehaller i henholdsvis Frederikssund og på Vestamager. Mens Ulstein Arena har udsigt til de norske fjelde har de to danske svømmehaller begge udsigt til grønne områder, som kan betragtes gennem de store glaspartier.

Fællesnævneren for alle tre haller er kombinationen af idrætsbassiner og faciliteter til wellness og leg.

Ulstein Arena
Bygherre
Ulstein Kommune
Arkitekter
Lund+Slaatto Arkitekter,
Arkitektkontoret Nils Tveit

Energirigtige løsninger
Svømmehaller har generelt et stort energiforbrug året rundt. Derfor er det vigtigt, at de tekniske anlæg opbygges med stor tanke på at minimere forbruget. Både i Frederikssund og på Vestamager bliver der stillet ekstra høje krav til det bæredygtige aspekt.

Der benyttes i begge tilfælde energioptimale vandbehandlingsanlæg og ventilationsanlæg med høj varmegenvinding. Belysningen er udført i LED med automatisk lysstyring, ligesom alle tekniske anlæg styres og overvåges af CTS-anlæg. Bygningerne er topisolerede og udført med 3-lags energiruder og solceller på tagene.

Frederikssund Svømmehal
Bygherre Frederikssund Kommune
Arkitekter Bayarch Arkitekter, GPP arkitekter
Vestamager Svømmehal
Bygherre Tårnby Kommune
Arkitekter GPP Arkitekter, Erik Nord Arkitekter