Project Description

Institutioner

Uanset om man skaber fysiske rammer til børn eller ældre, kræver det sans for detaljen og evnen til at sætte sig ind i brugernes behov. Vi ved både, hvordan man betragter verden fra børnehøjde, og hvordan man tager hensyn til ældres behov for handicapvenlige løsninger. I øvrigt dækker vores erfaring over bæredygtige og miljøvenlige institutioner.

Kistefossdammen Barnehage

Som en del af det Oslo-baserede Future Built projekt var børnehaven udbudt som et  “Plusshus-konsept”. Dette indebærer, at bygningen skal kunne generere mere energi, end der benyttes i løbet af hele byggeriets levetid.  Der er benyttet jordvarme og solcelleanlæg og der er fokus på optimering af ventilationsanlæg og belysning for at mindske energiforbruget mest muligt.

Børnehaven  ligger i Asker kommune, som er en forstad til Oslo, hvor MOE også har et af vores to norske kontorer.

Bygherre  Asker Kommune
Arkitekt  CCO Architects
Ydelser  Projektering af VVS og El og rådgivning om bæredygtige løsninger

Plejeboliger på Kasernegrunden

På den gamle kasernegrund i Jægersborg ligger plejehjemmet Jægersborghave, der er opført som en firelænget bygning i 3 etager med en intim atrium gård i midten. Bygningen rummer 72 plejeboliger og diverse fællesfaciliteter.

Projektet udspringer af en længere borgerproces, hvor rammerne for de ældres fremtidige bolig har været bearbejdet frem til et værdiprogram. Gentofte Kommunes har i øvrigt lagt stor vægt på, at de valgte tekniske løsninger opfylder krav til energirigtig projektering og at de anvendte materialer er miljøvenlige.

Bygherre  Gentofte Kommune
Arkitekt  Entasis Arkitekter
Ydelser Samtlige ingeniørfag

Karolinelund Børnehave

I Aalborgs gamle  forlystelseshave ligger den første danske børnehave, der er certficeret til DGNB platin.

De primære bygningsdele er opført i bæredygtighedscertificeret træ, og der er benyttet miljøvenlige materialer overalt i byggeriet. Herudover får børnehaven et lavt energiforbrug og et optimalt indeklima. Der er ligeledes taget højde for aspekter som akustik, affaldshåndtering og rengøringsvenlighed.

Bygherre  Aalborg Kommune
Totalentreprenør  Lund & Staun
Arkitekt  Bjerg Arkitektur
Landskabsarkitekt  By + Land
Konsulenter  Rum Til Børn
Ydelser Samtlige ingeniørfag og DGNB-auditering
Lisbjerg Bakke

Trendy trækonstruktioner

Træ er et byggemateriale, der både medvirker til et bedre indeklima og et lavere CO2 fodaftryk. Men det kræver tværfaglig ekspertise at løse udfordringerne, og den kan MOE byde ind med.

De fordele byggematerialet giver ses på de 2 to børnehaver Kistefossdammen i Norge og Karolinelund i Aalborg og ligeledes på boligbyggeriet Lisbjerg Bakke. MOE er ingeniører på alle 3 projekter.