Project Description

Kontormiljøer i særklasse

Det nye Total domicil på Amerika Plads er et ambitiøst bud på fysiske rammer, der understøtter medarbejdertrivslen.

18 %

Studier viser, at produktiviteten kan øges med 18 %, hvis der er dagslys og adgang/udsigt til omgivelserne.

23 %

Studier viser, at produktiviteten kan øges med 23 % ved det rigtige lysdesign tilpasset arbejdsopgaven.

30 %

Studier viser, at produktiviteten kan øges med op til 30 % ved den rette rumtemperatur.

Total Domicil
Bygherre Maersk
Arkitekt PLH Arkitekter

I sommeren 2017 fik Total nøglerne til en 13.000 m2 kontorbygning med plads til 800 medarbejdere.

Virksomheden har haft et særdeles højt ambitionsniveau på indeklimafronten for at skabe et optimalt arbejdsmiljø. En af dem, der har hjulpet med at indfri ambitionerne, er Stine Holst Pedersen, som er specialist i dagslys, energi, indeklima og lysdesign.

En god investering
Stines arbejde består bl.a. i at lave dagslyssimuleringer via Dialux og indeklimasimuleringer via BSim, hvor der medtages en lang række faktorer som menneskemængden, ventilation og varme, der afgives fra forskellige apparaturer.

Domicilet er et atriumhus med et naturligt stort lysindfald, som både bidrager til æstetik og komfort. Men de store vinduespartier kan samtidig resultere i for høje temperaturer i sommermånederne, og det er vores opgave at løse den udfordring. I dette tilfælde har der samtidig været krav til, hvor ofte solafskærmningen må benyttes, eftersom man ønsker at opprioritere dagslys og indeklima.
Stine Holst Pedersen
Stine Holst PedersenSpecialist
Energi, Indeklima & Lysdesign

Stine fortæller yderligere, at det store fokus på indeklimaet også kan vise sig at blive en god investering, som ikke kun øger medarbejdertrivslen. For undersøgelser har vist, at et godt indeklima kan få produktiviteten til at stige markant.

Et godt indeklima angår også akustikken, og her har MOE ligeledes leveret ekspertise.

Højeffektive solceller
For at imødekomme ønskerne til god termisk komfort og samtidig have øje for det bæredygtige aspekt er der bl.a. blevet anvendt energieffektiv ventilation med køling og høj varmegenvinding. Da domicilet er et lavenergibyggeri, er der ligeledes etableret et solcelleanlæg på taget med en ny type højeffektive solceller, som producerer 30 % mere energi end et standardpanel.

Overalt i domicilet er der benyttet LED lys, som er integreret i specialdesignede kølebafler, der imødekommer arkitektens ønske om mere rene lofter.

30 %

I Totals nye domicil er der brugt højeffektive solceller, som producerer 30 % mere energi end et standardpanel.