Project Description

Kultur

Kulturbyggerier er ofte kendetegnet ved specielle eller unikke krav til bygningens arkitektur og funktion. Som ingeniører på en lang række markante kulturbyggerier, har vi været med til udtænke et væld af kreative løsninger. Ikke mindst i kraft af vores ekspertise i alt fra akustik og lysdesign til bevarelse af kulturskatte og indeklimastyring ved store tilskuermængder.

Pandaanlæg til ZOO

Ying Yang symbolet er inspirationen bag det specialdesignede anlæg til de to kinesiske pandaer Mao Sun og Xing Er.  Designet tager højde for, at han- og hunpandaer i naturen lever hver for sig og kun mødes én gang årligt i den meget korte brunstperiode. Den runde bygning med de dobbeltkrumme flader er en udfordrende konstruktionsopgave, der kræver mindst ligeså meget teknisk snilde på installationssiden.

Bygherre  Københavns Zoologiske have
Arkitekt  Bjarke Ingels Group
Landskabsarkiktekt  Schønherr
Ydelser Samtlige ingeniørfag, projekteringsledelse og arbejdsmiljø
Den Blå Planet

Den Blå Planet

Danmarks nye akvarium hører til i den internationale liga for nyskabende arkitektur og state-of-the-art ingeniørkunst. Akvariets form har et organisk udtryk, der efterligner vandets hvirvelstrømme, fiskestimers bevægelser, stæreflokkenes færd på himlen og universets galakser.

Den unikke form og de dobbeltkrumme facader tillod ingen standardløsninger. Der blev tænkt langt ud af boksen og brugen af de digitale værktøjer blev taget til nye højder for at beregne den avancerede bygningsgeometri og sikre et optimalt samspil mellem ingeniørfagene.

Bygherre Bygningsfonden Den Blå Planet
Arkitekt  3XN
Ydelser Samtlige ingeniørfag

GAME Streetmekka Aalborg

En gammel betonfabrik på Eternitten i Aalborg er blevet omdannet til et epicenter for street kultur. Bygningen er nu blevet indtaget af dansere, parkour-udøvere, basketspillere og klatre-entusiaster.

Teamet har taget udgangspunkt i de eksisterende strukturer og facader for at bevare det rå industrielle look. Betonvæggene skal danne lærreder for street art, mens en gammel kran benyttes som view-lounge-område med udsigt over byen.

Bygherre Aalborg Kommune, Sundheds- og Kulturforvaltningen
Arkitekt  Jaja Architects
Totalentreprenør  Pallisgaard
Ydelser Samtlige ingeniørfag