Et nyt arkitektonisk ikon er vokset frem ved indsejlingen til smilets by. Bjarke Ingels Group har slået stregerne til det spektakulære boligbyggeri, der har budt på flere interessante ingeniørudfordringer.

Aarhus Ø er blevet synonym med nyskabende arkitektur og innovativt byggeri. Den nyeste tilføjelse – AARhus – er ingen undtagelse

Alene den specielle bygningskrop har krævet mange unikke løsninger i forhold til konstruktioner, installationer og brandsikring. En del af æstetikken er tilmed dyrkelsen af rene overflader, hvor materialerne fremstår helt rå og kan patinere med tiden. Dette har også givet anledning til flere sirlige detaljer i det tekniske design.

Specialudviklede værktøjer i brug
I forhold til energi og indeklima har lejlighederne i det V- formede kompleks et naturligt stort lysindfald og store vinduesarealer til ære for udsigten over Aarhus by og havn. Men de betragtelige mængder dagslys er også en væsentlig udfordring for indeklimaet, da rumtemperaturerne kan blive høje i sommermånederne. Her har vi gjort brug af vores specialudviklede værktøj MIBS, hvor man allerede i designfasen kan udforske hele løsningsrummet ved at foretage millioner af automatiserede simuleringer.

Ud over boligkomplekset er der opført et nyt teater, der også er tegnet af Bjarke Ingels Group med MOE som rådgivende ingeniør.  Bygningen skal lægge hus til Teatret Gruppe 38 og en tilstødende restaurant.

Bygherren på projektet er Kilden & Mortensen, mens Gehl har stået for landskabsarkitekturen og design af byrummet.

 

Kontakt os,
hvis du vil vide mere