MOE tager et afgørende skridt i sin internationale udvikling og går sammen med en af de helt store spillere på det europæiske marked. Samlet har de to virksomheder 6000 medarbejdere, og MOE rykker dermed op i ligaen med de helt store ingeniørrådgivere.

Med sine 900 medarbejdere er MOE en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder. Artelia og MOE skaber sammen en ny international stærk spiller på det nordiske marked.

Fælles værdier
De to virksomheder har gennem 2019 arbejdet med en aftale om at gå sammen. Det har været vigtigt for MOE, at finde den helt rigtige partner, der med et internationalt udgangspunkt kan understøtte strategien om fortsat vækst og udvikling både i Danmark og i hele Norden, og hvor værdier og ejerskabsmodel passer sammen.

Ejerne af MOE bliver fremadrettet ejere i Artelia, der ligesom MOE er en 100% medarbejderejet virksomhed. MOE fortsætter i sin nuværende organisering med samme direktion, ledelse og medarbejdere. Navnet MOE videreføres.

Benoît Clocheret, CEO Artelia:
”Vi ser utrolig meget frem til dette nye kapitel i vores historie. Sammen med MOE bliver vi blandt de største ingeniørfirmaer i Europa, og vi vil kunne tilbyde vores forstærkede kompetencer på et globalt marked i mere end 30 lande.

På vegne af Artelia byder jeg MOE og de mange dygtige medarbejdere velkommen i en stor europæisk ingeniørfamilie. Vi er people business, og medarbejderne er vores vigtigste ressource. MOE og Artelia har mange fælles værdier som høj faglighed, uafhængighed, åbne organisationskulturer og nærhed til kunderne.
Sammen med MOE vil vi fortsætte udviklingen af virksomhederne og skabe spændende muligheder for medarbejderne og flere kompetencer til glæde for kunderne.”

Christian Listov-Saabye
Christian Listov-SaabyeCEO
T: +45 2540 0107
E: cls@moe.dk
Christian Listov-Saabye, CEO i MOE og Benoît Clocheret, CEO i ARTELIA.

Spidskompetencer ud på et internationalt marked
De to firmaer har sammen lagt en strategi med fokus på Nordeuropa. Med Artelia i ryggen opnår MOE flere muskler til at fortsætte udviklingen af forretningen mod nye markeder. MOE kan sælge sine anerkendte spidskompetencer på et nyt stort internationalt marked, og Artelia kommer ind med nye kompetencer på det danske marked. MOEs topekspertiser inden for bæredygtig by-, bolig- og energiudvikling kan komme i spil internationalt.

Christian Listov-Saabye, CEO MOE:
”At blive del af Artelia Group er et strategisk vigtigt skridt for MOE. Med Artelia får vi mulighed for at positionere os langt stærkere både lokalt og internationalt. Vi bliver en del af en stor europæisk rådgiverfamilie med verdensklasse kompetencer inden for vand og miljø, og sammen vil vi stå stærkt til at løse de mange opgaver, den nødvendige omstilling til en bæredygtig samfundsudvikling forudsætter.

For medarbejderne bliver det en fantastisk mulighed for at arbejde på flere store og fagligt udfordrende projekter, og også karrieremæssigt få nye muligheder for at bringe vores spidskompetencer ud i hele verden.

Jeg ser frem til at udfolde mulighederne for MOE og fortsætte vores vækst med nyt internationalt udviklingsperspektiv.”

Udviklingsambitioner styrket i Norge og Sydøstasien
Ud over hovedkontoret i København og landsdækkende regionskontorer i Danmark, har MOE to datterselskaber beliggende i Norge og i Filippinerne.

Strategien er, at udvide koncernens tilstedeværelse, ikke kun i Danmark med en markedsledende position, men også i de andre nordiske lande.

For MOEs datterselskab i Norge betyder det nye set up lovende nye muligheder takket være Artelias internationale erfaring inden for transport, maritim teknik, vandkraft og vedvarende energi.

MOEs 90 ansatte på Filippinerne får nye muligheder for at fortsætte væksten i Sydøstasien, hvor MOEs datterselskab PTS opererer, og hvor Artelia har 600 medarbejdere i Vietnam, Thailand, Cambodja, Singapore, Indonesien og Myanmar.

Om Artelia

Artelia er en international tværfaglig ingeniørkoncern med speciale inden for byggeri, infrastruktur, vand, industri og miljø med 4900 ansatte og en årlig omsætning på mere end 4 mia. DKK. Internationalt har koncernen kontorer i mere end 30 lande i Europa, Afrika, Mellemøsten, Asien og Amerika. Artelia er ejet af ledere og ansatte.

www.arteliagroup.com 

Om MOE

MOE er en af Danmarks største rådgivende ingeniørvirksomheder med mere end 900 medarbejdere fordelt på landsdækkende kontorer og datterselskaber i henholdsvis Norge og i Filippinerne. Virksomheden har en årlig omsætning på mere en 600 mio. DKK. MOE rådgiver inden for områderne Byggeri, Energi & Industri og Infrastruktur. De ledende medarbejdere er ejere af MOE og bliver medejere i Artelia.

MOE har benyttet Nordic M&A som eksklusive finansielle rådgivere i processen.

www.moe.dk

Kontaktinformation

For yderligere information kontakt venligst:

MOE
Administrerende direktør
Christian Listov-Saabye
+45 25 40 01 07
cls@moe.dk

Kommunikationschef
Rikke Gemzøe
+45 2540 0007
reg@moe.dk

Artelia
Head of Marketing, Communications & CSR
Anne-Laure Paté
+33 6 74 73 39 58
anne-laure.pate@arteliagroup.com

Foto: Rasmus Hjortshøj