3.-16. maj sætter Danmarks fire største byer spot på arkitektur og byudvikling. I København byder programmet på de tre MOE-projekter Mjølnerparken, Nordbro og 8Tallet.

Byvandring ved Mjølnerparken og Nordbro (formerly known as Uptown)
Ydre Nørrebro og særligt Mjølnerparken har de senere år været omtalt i medierne som et område præget af sociale problemer og bandekriminalitet.  Men hvad er beboernes eget indtryk, og hvordan går det med planerne om den kæmpe forvandling, bydelen står overfor?  På denne byvandring kan du opleve det almene boligbyggeri indefra set med beboernes øjne og høre Hakan Tasdemir fra Lejerbo fortælle om den nye helhedsplan for Mjølnerparken. En plan der skal åbne boligområdet op, sikre trygge trygge gårdmiljøer og skabe nye attraktive byrum. MOE er ingeniør  på det omfattende renoveringsprojekt, der tegnes af KHS Arkitekter. Projektet omfatter alt fra klimatilpasning til nye facader, der giver boligkaréerne hver deres individuelle udtryk og medvirker til at bryde den monotoni, der ellers kendetegner bebyggelsen.

Klods op af Mjølnerparken er Danica Pensions nye studieboligkompleks Nordbro under opførsel, og bebyggelsens 90 meter høje tårn er allerede synligt i landskabet. Byggeriet vil rumme boliger til 700 studerende, hvilket vil bidrage til bylivet og en mere varieret beboersammensætning i området. Som en del af turen fortæller arkitekterne fra Arkitema om projektet, som MOE er bygherrerådgiver på.

Tid: 8. maj kl. 16:30-18:00
Sted: Borgmestervangen 5, 2200 København N

Billetter findes her

Kontakt os,
hvis du vil vide mere

Infinite happiness
MOE var i sin tid ingeniør på VM-husene, Bjerget og 8 tallet, der til sammen udgør Ørestadstrilogien og er blandt de ikoniske byggerier Bjarke Ingels Group har slået stregerne til. Da både 8–tallet og Bjerget samtidig har været kåret til verdens bedste boligbyggeri ved World Architecture Festival, bliver byggerierne besøgt jævnligt af arkitekturinteresserede turister.

Filmen Infinite Happiness, der har fået 5 stjerner i Politiken, fortæller om 8-tallet og beboernes eget billede af at bo i verdenskendt bygning og hvordan den særegne arkitektur påvirker hverdagslivet.

Tid: 6. maj Sted: Louisiana Museum of Modern Art

Arrangementet er gratis for museets gæster.